torsdag 10. februar 2011

Artsbestemmelse og insekter


Etter gårsdagens innlegg om den barske indiske karen på puta, ble mine små grå litt usikre. Det viste seg nemlig at Dekoratøren og Himmelgutten i bloggen Keiserens nye trær hadde tvillingbroren til Inderen i sin sofa, men de hadde navngitt han Eddie Murphy. Det var jo en slående likhet gutter (!), og med ett så ble min tvil til indiske aner desto større. Eddie er så vidt jeg vet afro amerikaner (skummel å komme med nye påstander her), og det er jo et lite stykke fra det indiske opphav. Er det derfor noen der ute som kan si noe mer om det "genetiske" opphavet til "Inder Eddie"? Synes i allefall Kremmerhuset som selger disse karene kunne ha avholdt en pressekonferanse, slik at folket der ute vet hva man pryder sofaen med.

Klok av skade skal derfor dagens innlegg være litt mer på trygg grunn. Dagens artslære skal derfor konsentres på gamle pensumbøker og insekter. Har faktisk noen vekttall med artslære, der jeg husker at vi studenter sprang i rundt på feltekskursjon med håv og fanget kule biller og sommerfugler. Spesielt oljebillene vekket fasinasjon, og glemmer aldri den rosa "disco" billa jeg fanget! Lykke :) (Noen som sa nerd?)

Interiørtrenden i dag inbefatter deriblant innsekter (Insecta på latin ;-) En gammel biologistudent er derfor ikke tung å be, når slike insekter plutselig er blitt allemannseie og tilgjengelig på interiørbutikker. Den flotte øyenstikkeren  (Odonata) i glass samt sommerfuglen (Lepidoptera) i voks?/plast? får derfor hedersplassen så kjapt vi har funnet oss et nytt krypinn.

Øyenstikkeren ble funnet på Kremmerhuset, mens sommerfuglen er et kupp fra Bruktbo på Stjørdal.

2 kommentarer:

  1. Se der ja,bugsa har kommet til byen:-)) Arti!

    SvarSlett
  2. Hehe.. Vi har ikke sett omtalen av oss og inder Eddie før nå vi, sorry! Dekoratøren har inside-info om at dette er en ekte inder og ikke Eddie Murphy. Du skal få artsbestemme Himmelguttens bror av ei brevvekt, den kommer nok i et innlegg over helga :)
    Du skriver godt, koser meg med innleggene dine!
    klem/dekoratøren

    SvarSlett