No har æ vaska gølve, og å æ har borri ved, æ har sætt opp fugelband å æ har pynta tre... Sånn bortsett fra fugelbandet så stemmer dagen på en prikk, pluss svingt malekosten med sort maling. Kjøkkenet og spisebordet har fått en røff makeover, så skal knipse noen bilder så sant lyset tilsier det. Men fikk også kvalitetssjekket marsipanen vi lagde forrige helg, samt tatt årets første kopp av nyinnkjøpt julete. Snadder.
Jeg lovte forresten å gi ut min oppskrift på verden beste og enkleste (?) marsipan, som har gått i generasjoner. Min mor har alltid laget den til jul der hun har brukt den til marsipankake og der restene av marsipanen har blitt til konfekt.
Chilli Charm's marsipan
50 g hvetemel
1,25 dl fløte
100 g malte mandler uten skall
300-400 g melis
3 dropper mandeldråper
Mel og fløte kokes opp til en tykk grøt og avkjøles, før resten blandes inn. Tilsett nok melis til at marsipanen ikke blir klissete og får riktig konsistens.
PS! Her i huset ble oppskriftet firedoblet ;-)
Gi et lite pip dersom du fikk testet den ut selv da :)
Ønsker alle en fortsatt fin kose søndag!
Mm.. Marsipan! Kan se at du koser deg!
SvarSlettSå kos da, herlig hjemmelaget marsipan.. jeg innrømmer at jeg kjøper ferdig! *S*
SvarSlettKos dere...
klem