søndag 27. mars 2011

Kjøkkenstæsj


Noe kjøkkenstæsj ble også med fra ukas utfart. Nok ei fjøl fra HK living får komme til i samlinga, samt det søte geisha brettet som kostet hele 20 kr!


Jeg synes det er stas å kjøpe delikatesser som i tilegg til å nytes, også pynter opp. Sirup Violette skal nå testes ut som bonus etter (skudd-) årets første skitur!


fredag 25. mars 2011

Betong og tre- nips

Etter noen dager på farten, er det alltid noe interiørstæsj som blir med i kofferten tilbake. Snodig det der. Slår aldri feil. Denne gang ble det blant annet noe betong og tre- nips som ble med på turen hjem.


Den røffe treboksen skal romme mine "best of" CD'er. Denne frøkena har nemlig ikke lastet over mine CD'er til PC'n, men foretrekker å ha de framme, men alikevel kamuflert.


Til tross for selvpålagt ny lysbeholder-forbud, så ble dette betong-lyset med hjem. Det var jo helt annerledes en de i samlingen fra før av, så da var saken avgjort.


Og den søte notisblokken er kjekk å ha til notis av plutselige nye interiør prosjekter...

Ha en fin gullrekke-kveld. Vi blogges plutselig!

søndag 20. mars 2011

En kaffe latte "to go" takk...




Dagens trilletur unnagjort, og nå er det bare å nyte en kaffe fra Chilli Charms hjemmecafe. Mimrer til tider der man tusslet lil Løkka med en cafe latte i hånda, og speidet etter varp på Birkelunden marked. Nei, takke seg til trivelige Trønderlag. Her i byen selges sushi på Rema, og kaffen lager man best selv. Kanskje på tide med en Oslo-tur snart?

lørdag 19. mars 2011

Be my butterfly, sugar, baby


Lilla lys fra Rema, og sommerfugler i alskens farger fra Nille.
Det enkle kan ofte være det beste...




Ha en deilig helg!

onsdag 16. mars 2011

Cocktail til lunsj

Min kjære Kitchen Aid blender har fått kjørt seg etter den kom i hus. Faktisk så er det den første blenderen som har overlevd min kjøkkenhåndtering uten å klappe sammen av hjertesvikt (motor død), organsvikt (knivene fallt av) og total kollaps som sine billigere forgjengere har gjort. Så ja, man får det man betaler for. Dvs. dette er en sannhet med modifikasjoner. Fikk nemlig kjøpt denne blenderen på Kitchen på -40% pga nyere utgave har kommet. Men ærlig talt så synes jeg faktisk at denne utgaven av Kitchen Aid er finere og mer nett, enn den nye utgaven som har mugge med større helletut. Men hver sin smak.

Ny blender i hus, har derfor ført til daglige cocktail til lunsj. Eller rettere sagt wannabe strawberry daiquiri ala himmelsk smoothie. Det er min favoritt. Anbefales! Noen som har lyst å røpe sin favoritt, så hadde jeg blitt hoppende glad. Forandring fryder.....

søndag 13. mars 2011

Anti duk-dame


Måtte gå en runde med meg selv her om dagen. Har kjærring-genene begynt å slå ut for fullt nå i og med blitt mamma, anskaffet hagemøbler og vippet nærmere 40 enn 30? Tok meg selv i å trekkes i mot syrinfarget stenvasket lin da jeg stakk hodet innom Kid for noen dager siden. Der hadde de nemlig fått inn duker og løpere i linstoff. Og lin er noe jeg liker. Problemet er bare at duk er noe jeg forbinder med gamle damer, og føler ting blir helt feil når jeg prøver å stæsje med duk. Jo mer lin jo bedre, men en hel linduk var vel å dra strikken vel langt? Vel, har ingen planer å gå under torva med det første, så komprimisset ble at to linløpere ble med meg hjem. Løper er stuerent. Kan bli kule dersom man legger begge på tvers over ett bord., eller hva?


Og hva passet bedre enn å stæsje løperen med mors gamle vase, i og med allerede i kjærringmodus. Også den er jeg litt usikker på om er på inn- eller ut lista. Foreløpig er den framme, men den åker vel kjapt ned igjen til kjellerstua blant tinn-, og keramikk samlingen til ho mor.

Ha en strålende dag!

lørdag 12. mars 2011

Klar for støveldans!


Mine gamle Hunter støvler har vært mer veggpryd enn i virke. Det har ikke manglet på regn og slaps, men heller manko på plass til olabukse ned i støvlene. Derfor har jeg gått i flere sessonger i våte sko, her til jeg ramlet over disse kule støvlene fra Aigle. De er kule, deilige å ha på, og ikke minst med mulighet til å regulere i leggen. Dama i butikken kunne avsløre at Aigle støvlene er faktisk mal for "kopien" Hunter. Ikke akkurat rocket science, but nice to know ;-)


Nå kan det derfor bli masse regn og slaps framover, for jeg er klar for støveldans! Og vil heller ikke fryse da jeg har gledelig pakker på meg en av mine deilige Becksøndergaard skjerf.

Føles kanskje litt absurd med støveldans i disse jordskjelv og tsunamitider. Må være helt forferdelig å være i deres sko, med de enorme ødeleggelsene og mennesketap. All tanke og medfølelse til de rammede i Japan og deres pårørende.

fredag 11. mars 2011

Ut av dvalen


Snøen smelter, skjæra bygger rede, og fuglene kvitter! Kjenner det er på tide å komme seg ut av vinterdvalen, for vårlyset avslører både uvaskede vinduer og vinterdvask kropp. Det har derfor blitt litt vårrengjøring her i huset, eller rettere sagt her i kroppen. Det har resultert i ett års forhåndbetalt medlemskap på helsestudio, i håp om å ikke havne på støttemedlem kjøret igjen. Kunne i stedet ha kjøpt meg en Jielde lampe for samme sum, men nå er det som sagt vårreingjøring av seg selv og ikke sitt sinn! Og dersom jeg er flink pike og faktisk trener mer enn bare nå på vårparten, kan jeg kanskje premiere meg selv med en Jielde lampe? Snakk om to fluer i en smekk! Nyt fuglesangen alle sammen. Ut å sanke fregner.

torsdag 10. mars 2011

Søsterhjem

Det å finne hus er ikke bare bare. Mine tidligere leiligheter har det heller vært kort prosess på. Solgte på onsdag og kjøpte nytt på torsdag. Enkelt og greit. Og alle barn glade. Da jeg kjøpte rekkehus sendte jeg mamma på visning, og kjøpte dagen etter. Skal innrømme jeg var en smule spent da jeg endelig fikk overlevert kåken tre mnd senere og lurte på om jeg hadde kjøpt katta i sekken. Men nei da. Min mor hadde peil. Det at det var vel bikkjekaldt i huset da vi nærmet oss 24 kalde sånn rett før jul, må man regne med når man kjøper 50-talls hus usett. Fikk uansett fyrt opp litt av lyslageret man har opparbeidet seg i løpet av senhøsten.
Men nå er jeg som sagt på jakt etter ny bolig. Og øverst på ønskelista står hus. Enkelt å slå på stortromma når man har flyttet fra tigerstaden til mer grisegrendte strøk. Men det som har slått meg den siste tiden er at når man kjøper hus, så er det litt mer forpliktelser og alvor over det. Det er ikke bare bare å kvitte seg med det, nå man faktisk skal skape et hjem for kommende generasjoner. Og da kan man ikke ta hvilket som helst hus. Og huset lar seg foreløpig vente på seg. Må finne noe som passer oss, og mine preferanser.

Men jeg fant faktisk et hus her om dagen. Vistnok et søsterhjem som har flyttet på museum, men gud så koselig og søtt. Bare se her....




....og ikke nok med det, matcher jo medisinboksen min også!



Her kunne jeg ha bodd. Mon tro om man kan kjøpe et museum?

Ha en fortyllende aften jenter og gutter, med eller uten hus!

mandag 7. mars 2011

Knapper og glansbilder

I og med litt stille fra denne kant, så slår jeg til med ett til blogginnlegg i dag! Denne frøkena har nemlig skrytt på seg av å være i en kreativ bølge her på begynnelsen av året. Denne skaperlysten har akkurat nå inntatt en bølgedal, så i et ledd med å få opp kreativiteten, så har jeg tatt bilde av mine "knapper og glansbilder".






Sånn, da er det bare å dra fram symaskinen, og gi full gass! Skal bare slappe av litt først.... hi hi

Kjære landsmenn

Kjære landsmenn.
Dronningen og jeg vil først takke Keiser, øh.... nei erbødigste Keiserens nye trær for utmerkelsen:



Det er for oss en stor ære å motta denne fra Keiserne, da vi har stor respekt for deres virke og blogg! Tusen takk. Vi mottok denne prisen på grunn av at vi er i mindretall, dvs har under 100 bloggfølgere, og forhåpentligvis glimter til med noen gullkorn på bloggen. Men som sagt, det er ikke størrelsen som teller alltid, og setter stor pris på alle som følger "kongehuset" Chilli Charm.

I og med at vi er født til å klippe snorer og bade i champagne, så deler vi gledelig ut prisen videre til blogger som fortjener oppmerksomhet og flere følgere.

Vi er her samlet for å tildele prisen libster blog til disse fantastiske interiørbloggene:

HOUSE OF SVEA
Bohemia
Precious sister

også denne gang så slår vi av til kjentfolk, så det ble med 3-kløver tildeling.


Da utbringer vi en skål for de utkårede, og takker for at Chilli Charm fikk være konge for en dag ;-)

tirsdag 1. mars 2011

NIB utfordring, kjøkken

Jeg elsker å planlegge kjøkken. Har blitt en reser på å sette opp ikea-kjøkken etter hvert, da jeg (...les; mest min far) har montert det i mine tre tidligere hjem. Akkurat nå planlegger jeg mitt framtidige kjøkken. En kombinasjon mellom minimalisme og romantikk. Denne gang vil jeg ha hvitt minimalistisk kjøkken med integrerte håndtak, hvit benkeplate med stålkant, stål ventilator og komfyr med romantisk schwung.Og toppe det hele med et kjøleskap ala retro. Vurderer også sorte mosaikkfliser over benken, dersom jeg er tøff nok til å gjennomføre det. Må bare finne et hus først! Noen som sa vel ivrig interiørfreak? Kjenner meg selv såpass godt at jeg er sikker på at kjøkkenet må byttes ut dersom jeg får kjøpt en kåk snart. Litt mer koselig å lage mat og bake på et innbydende kjøkken ikke sant? Min stakkars far gruer seg allerede ;-)

Så over til å koke suppe på spiker. I og med på flyttefot, så er det heller dårlig med livebilder fra kjøkkenet. Men det hindrer ikke denne Frk. til å være med på mnd NIB utfordring. Man tager hva man haver, og i dette tilfelle mitt gamle kjøkken som jeg har vist litt av tidligere. Uansett, det viktigste er ikke å vinne, men å delta. Gleder meg til få se alle NIB bidragene, da det er morsomt å få inspirasjon fra andre.