søndag 29. januar 2012

Ny arbeidsskrok




En ny arbeidskrok holder på å ta form. Må bare finne noe flere kule bilder, og en smart måte å kamuflere printeren så er vi der! Noen som har gode kamuflasjeråd sånn på tampen av helga kanskje?

mandag 23. januar 2012

Jeg har sett lyset!




En kjapp tur innom med noen bilder som ble knipset i dagslyset i helga.  Har allerede begynt å lete hardt etter de første vårtegn (!), da Mexico lar seg vente på seg i denne omgang ;-)

søndag 22. januar 2012

Natur i skuddet

Elementer med natur, skog og treverk har også i dette hjem funnet sin plass. Liker det rå utrykket kombinert med industrielle elementer som tolix stoler, industrilamper og dus fargeskala.


Månedens dille hos NIB har skog som tema, så ble inspirert tïl å knipse noen bilder fra spisestua.


Liker veldig godt utrykket det gir, men kjenner at det kan bli litt for kjedelig i lengden da noen farger hadde vært på sin plass. Det store spørsmålet er bare er hvilken farge. Sjokkrosa kanskje?


Ønsker alle som titter innom en fin uke. Tusen takk for de søte kommentarer, stemmer og nye følgere jeg har fått i forbindelse med NIB's Global Chic utfordring! Setter pris på hver og en av dere :)  Og velkommen til dere nye følgere!

Klem Chilli Charm

onsdag 18. januar 2012

Heftige Helga, jeg er i finalen!

Selveste guru-fotograf Trine Thorsen har plukket ut 10 finalister til NIB's Global Chic konkurranse, og av alle ting er Chilli Charm en av de ti!! Dette lot meg komme for øret i kveld da jeg jobbet overtid (les opp i ørska kl 05.30 og hjemme fra jobb kl 21.30) da gledessprederen Karlotte informerte høylytt på tlf at viktigere ting enn jobb burde være fokus, da jeg for første gang var på finalelista til NIB! Kryss i taket, og tenna i tapeten. Snakk om nåla i høystakken! Stort øyeblikk for en beskjeden (?) blogger. Tusen takk både NIB og Trine.






Er jeg så heldig å komme videre, så skal jeg seriøst vurdere å "færra te Mexico". Kommer et stykke for 5 lapper? Og dersom ikke, blir det vel en kjapp tur til samvirkelaget ;-) Så stem i vei! Du bestemmer, hvor Chilli Charm skal feire sin "one fotoshoot wonder"

Du stemmer her på akkurat den finalisten du vil skal vinne heder og ære...og kanskje en tur til Mechico?

Hipp hurra fra Cathrine

søndag 15. januar 2012

Work in progress


Å vips, så suste denne uka av sted. Men til tross for liten aktivitet på bloggen, så er det gjort desto mer på hjemmebane. Snekkerne har fått byttet ut alle vinduer og dører på 1.5 vegg, og de er snart ferdige med  bordkledning på huset. Den forhatte 60-talls markisen har funnet sitt rette element i kontaineren, samt den terakottabekledde-vinduskarmen har takket for seg. Off you go tante Anna!


Større vinduer er satt inn også her, samt at bordkledning er trukket helt ned i et forsøk på å skjule alle spor fra det glade 60-tall. Oppussingen her vil skje litt stykkevis og delt, dersom man ikke i mot all formodning arver en rik onkel i Amerika. Kanskje enklere å kapre en snekker?


Uansett, i påvente på det ene og andre er det best å svi av litt gryn på en blomst og amore pute (type Day!) til seg selv. Ikke mye som skal til for å skape idyll rundt sofaen, da man prøver å fortrenge at ledninger, isolasjon og alskens furu-lister lyser i mot en. 


Til tross for at mye gjenstår av oppussingen, hjelper det alltid å flashe et par før -bilder.





Planen er at det skal komme opp en veranda på hele fronten av huset, samt på halve tverr-enden innen årstiden glimter til slik som på neste side bilde.


Dett var dett for nå. Skal love å skåne dere for stillasje-bilder til neste gang. Ha en vakker uke skønne dere!

søndag 8. januar 2012

Forandring fryder

Denne uka kom  de etterlengtede snekkerne. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves. På bare 4 dager har de revet veranda og bordkledning, satt opp stillaser, (måket snø!), lagt ny isolasjon og satt inn en skyvedør der det tidligere var et vindu. Og mer i vente til uka som kommer. Gøy å komme hjem fra jobb og se hva de ukjente snekkerne har fikset hver dag. Mer som julaften på ny.







Den største forandringen så langt er det ene vinduet i spisestua som har blitt erstattet med en stor skyvedør. Det valget angrer jeg ikke på, for det ble en helt annen romfølelse, lysforhold og ikke minst utsikt. Gøy å se det man planlegger fungerer i praksis og blir enda bedre enn man hadde forestillt seg.



"Problemet" som nå har oppstått, er at pluselig ble et akutt behov for rive veggen mellom kjøkken og stue. Tenk bare hvor mye lys det blir da! Men det ene fører det andre med seg, slik at rives vegg må gulvet taes. Og dersom gulvet skal skiftes, er det best å gjøre det samtidig med bytte av kjøkkeninnredning, og slik går no dagan. En ting av gangen. Ikke det enkleste takke seg til for en interiørfreak som vil helst ha slått ned veggen !

Det blir derfor spennende å se utviklingen framover dag for dag. Skal prøve å holde dere oppdatert så langt dagslyset glimter til med litt vedvilje. Tusen takk nok en gang for de søte kommentarer dere legger igjen her. Setter pris på hver og en. Helga her har gått med til pleie av syk lillegutt, så oppkastdunsten sitter skarp rundt ørene i skrivende stund. Rakk derfor desverre ikke å svinge innom alle de kule bloggene som lovet, men sånn er det til tider i Chilli Charms A4 liv. Ha en flott uke alle mann, så blogges vi!

Klem Chilli Charm/ Cathrine

fredag 6. januar 2012

Global Chic O hoj!

Årets første utfordring fra NIB er å komme med bidrag på bilder med temaet Global Chic. Her i huset er det en forkjærlighet for å blande inn orientalske elementer i interiøret, så da er det bare å klinke til!



Skal sant sies at denne utfordringen for meg oser av sommer og reisevirksomhet, noe som er det stikk motsatte av det jeg registrerer på kalenderen og ved å titte ut vinduet. Men, tross alt, her i hus fyrer vi i tradisjon tro til kråka da vi har full tilgang til frisk luft da 6 av husets vinduer samt isolasjon skiftes ut i disse dager. Dårlig kombinasjon med nok en gang "sykt barn hjemme fra barnehagen", men men.. Uansett, skal si det holder på å bli store forbedringer i retrohuset. Har plutselig fått mye lys og enda mer sjøutsikt. Oppussingsbilder kommer plutselig!


En ny stor veranda skal bygges i mars, så hva er vel bedre enn å tørrtrene på sommerfølelsen inne enn så lenge? Tipper derfor at store deler av påskeferien tilbringes på verandaen, men skal innrømme at en tur til varmere strøk ikke hadde vært å forakte. Makan til blå vinterkropp har jeg ikke sett på lenge!


Så et forsøk på en makeover, får det bli global chic i TV stua enn så lenge. Kan hende man også blir mer chic selv, kombinert med nyttåsforsettreningen akk en gang. Hvordan gikk det forresten med Norges befolkning som slanket seg på fett før jul?


Om dette ble globalt nok får nok NIB avgjøre. Kan røpe at noen av de globale effektene
er både kjøpt på Alnabru, Steinkjer og Lillestrøm, så er ikke det Global Chic nok så vet ikke jeg ;-)


Ha en chic helg alle sammen! Unnskylder nok en gang for min elendige frekvens på bloggkommentarer. Ikkje bra, men lover å ta en liten blogg-runde i løpet av helga.

Shalom, shalom!

tirsdag 3. januar 2012

Jubileumskalas


Godt nytt år alle sammen! Her er julepynting et tilbakelagt stadium, da juletreet ble kastet på dør 1. nyttårsdag, og rask ommøblering i kjent stil. Jula gikk som tradisjon tro alt for raskt, og har faktisk et knippe bilder jeg aldri rakk å publisere før det hadde blitt skuddår.


Jeg fikk det ærefulle oppdag å huse min brors guttegjeng på hans 40-års feiring i jula, og fikk knipset noen bilder fra min oppdekking til storebror. Lilla duk ble stuet bort til fordel for sort. Måtte prøve å tøffe opp "guttebordet" og fant ut at er man 40, så har man for lengst passert det blå-stadiet.


Ku-horn, klesklyper med en dæsj Day og Tine K, så kom vi i mål på ett vis. Guttegjengen ga i etterkant terningkast "De herre her var jo reine hotæll oppdækninga", så noe måtte tydeligvis falle i smak til tross for 1000 lys og dall.


Så med disse bilder erklærer jeg blogg 2012 for åpnet, og skåler for at (den kjekke!) snekkeren fant sin besøkelsestid i går etter 6 mnds "planlegging"..... les; vi har det sååå travelt at nå først fikk vi tid å ta oppdraget til alenemoren. Så vips, ble huset omringet av stillaser der veranda og bordkledning revet og kastet i containeren i kjent industristil. Alle barn gleder seg derfor til ny fasade og vinduer på huset, og ikke minst snart eget soverom og slutt på 1 år med klesskap i søppelposer!



Stay tuned for more details soon ;-)