tirsdag 31. mai 2011

Buddha'n tar livet med ro


Verken mine nyinnkjøpte lavendelplanter eller buddha fra Plantasjen ser ut til å bry seg det grann over at det har regnet konstant i 1.5 uke her i trønderlagen. "Matmor" derimot lurer på om sommerklærne i det hele tatt rekker å komme ut av skapet, nå som oppussingsklærne dras fram i morgen.



I morgen er det overtakelse av huset. Det første som skal gripes fatt i er det grusomme vegg-til-vegg teppet på mitt soverom, og teak gardinbrettene som "pryder" stua. På hue og r.... ut skal det! Dere skal selvfølgelig ikke glemmes i all oppussingen, så heng med :) Og på grunn av store problemer med å skrive kommentarer under innlegg på bloggene, utsettes den lovte giveaway pittelitt til...

Ha en herlig regnværsuke!

søndag 29. mai 2011

Kjøkkennips snart på flyttefot


Chilli Charm har som interiørfreaker flest, et utover normalt sankningsbehov for interiørnips. Noe kjøkkennips har jeg derfor klart å opparbeidet meg siden forrige bolig. Dette er  noe av det som skal pryde mitt nye retrokjøkken.


Jeg er fortsatt på fargene hvitt, grått, tre, sort og lilla. Dersom det blir å beholde det gamle retro-kjøkkenet, blir det ispedd med sink detaljer da vasken er original fra 60 tallet.


Har laget nok et kjøkkenhåndkle som er prydet med en kul øyenstikker. Må jo dra inn litt biologi pensum inne i all interiørvaset....






Chilli Charm skal nå på en snarvisitt på hytta for å se om en gammel kurvstol har lyst å komme på besøk til byen :) Håper den har lyst på en luftetur da jeg plutselig har både tv-stue og stue å innrede.

torsdag 26. mai 2011

Perler for svin

Chilli Charm er for tiden god gammeldags hjemmeværende husmor og kjenner til tider at det skape noe gir hverdagen en ekstra piff. Ukas skapertrang resulterte i noen tøffe armbånd som kanskje finner en ny eier snart :)



Kule hodeskaller eller søte stjerner på et røft bånd som bare kan knytes. Jeg digger alle sammen, men rekker ikke å bruke alle jeg har laget til meg selv, så om du har lyst på ett så kan det bli ditt for kr 199,-. Gi et lite hint i kommentarfeltet under, så tar jeg kontakt :)


Sånn, nok Chilli Charm leker butikk her. Nå er det faktisk bare under en uke til vi overtar det O store huset! 1. juni rulles den røde løperen ut for malingsspann, sparkelspader, og forhåpentligvis masse kreativitet. Tenkte faktisk å høre litt med dere om muligheter med huset og hvilke valg som bør taes. For eksempel så er husets kjøkkeninnredning trefarget og originalt fra 60-tallet, og som faktisk er veldig kult men utdatert. Lurer litt på om jeg skal prøve å rocke opp det litt, eller om det er like så greit å rive ut hele greia og sette inn ett nytt kjøkken. Usikker der altså. Vi får ta opp diskusjonen når jeg får tatt bilder av det, så dere får se.

Vil samtidig takke for all respons jeg har fått på bloggen den siste tiden :) Alltid gøy å blogge når leseren er med, og kommer med ris og ros. Får kanskje kaste meg på givaway bølgen snart jeg og, slik at dere får noe tilbake også :)

Ha en herlig torsdag. Snart helg folkens, så hold ut :)

mandag 23. mai 2011

Ett rosa bord fra eller til...

Sist jeg var på bruktsjapperaid, så var det to ting som brente seg fast i netthinna og som jeg i dag bare
måtte se om de fortsatt eksisterte. Ikke at det var livsnødvendige ting jeg trengte, men for kule til å bare å glemme. Dagens runde bringte meg derfor innom samme bruktsjappe for å se om de fortsatt eksisterte. Og jadda, se hva som ble med meg hjem :)


Et stk rosa bord og en metallstol som får bli med på det allerede alt for store flyttelasset! Godt jeg får et stort hus å møblere.

lørdag 21. mai 2011

Beklager TineK, ny hjemmesnekret lampe igjen!

Gårsdagens bruktbutikk skattejakt resulterte i en stk 90-talls lampe og skjelettet av en gammel skjerm. Planen var å lage nok en TineK inspirert lampe, som stakkars TineK ville ha snudd i døra om hun fikk i øyeta den. Så kjære TineK, beklager at jeg ikke tar meg råd til å kjøpe et eksemplar av din flotte lamper, men må bruke mine oppussingspenger på murpuss, sparkel og 10 tonn med glava!

Ok, folkens. Dette var utgangspunktet:




Legg merke til at stygge ting blir i denne bloggen forminsket, for å skåne dere mest mulig :)

Den kule gamle melkeflaska ble med hjem i handlepåsan også. Noen som forresten vet om det var de brune eller de gjennomsiktige melkeflaskene som kom først på markedet? Butikkdama lurte nemlig! Jeg var jo to generasjoner yngre enn henne og sto bare å klødde meg i hodet. Ungdommen nå til dags!

Etter en god del tråkling av hvitt linstoff og tre runder med spraymaling så ble dette resultatet:







Ja, hva syns dere? Funker det, eller må isolasjon og glava gå på bekostning for original TineK?

torsdag 19. mai 2011

Pausebilde


I dag har det vært kontraktsmøte for huskjøpet, og derfor ett steg nærmere hus og hage. Dager snegler seg avgårde, for jeg er superklar for å ta fatt på nok et oppussingsobjekt! Tidligere har "ventetiden" blitt fyllt med hvordan innredning av hvert enkelt rom skal skje, men nå er det faktisk hvilken fasade og stil jeg ønsker på huset som er i hovedfokus.


60-tallshuset med sokkel er ikke noe spennende i seg selv, men tror balkong, nye vinduer og dører kan forandre litt av utseendet. Tror jeg heller i mot en enkel og minimalistisk stil med mye vinduer og balkong med glassrekkverk, men en romantisk stil på huset er jo også flott. Er det noen som har pusset opp et 60-talls hus med sokkel, så rop ut! Jeg er klar for inspirasjon :)

onsdag 18. mai 2011

Hyttestemning

For noen uker siden ble sommerhytta beæret med en visitt. På grunn av mange år på østlandet, så har ikke  jeg akkurat slitt ned dørstokken på hytta for å si det sånn, men fra nå av håper jeg det blir forandring på sakene.


Hytta har en nydelig beliggenhet rett ved sjøen, men desverre preget av tidens tann, så betydelig oppgradering må utføres. Ikke akkurat flott å kombinere med forrige ukes huskjøp, men noe må man kunne fikse også her. Uansett, svaberget står der uansett hva man rekker. Håper på mange flotte dager her ute :)

søndag 15. mai 2011

Lekerom ala Landhandleriet

Fikk knipset litt bilder på lekerommet til lille L på landhandleriet.


Pallesengen har fått kule røde hjul som macher traktoren. Han har dessuten fått en rød slynge som henger i de gamle takbjelkene. Hvor kult er ikke det for en liten pjokk!




Disse kule dyreputene hadde kledd et hvert barnerom.


Nei, nå skal det bli stas snart å innrede et nytt barnerom. Tror det blir en litt tøffere versjon denne gang..

lørdag 14. mai 2011

Bad brainstorming

De små grå får kjørt seg om dagen, nå som hus endelig er i boks. Enda noen uker til vi overtar, men planleggingen er naturligvis godt i gang. Innredning og farger må komme i annen rekke for mer spennende ting som drenering, isolering og murpuss ;) Dette gjør at jeg ikke kan gå bananas og må prøve å gjøre det beste ut av det som er i huset inntill videre. Badet er et slikt rom som må stæsjes slik det er, før vi senere pusser opp hele greia. Hva passer vel bedre med litt innspill fra dere interiørfreaker? Tar i mot alle tips.

Her er noe av det jeg ser for meg skal prøve å livredde mitt "nye unike" bad.



Ok, her er det berømte badet som virkelig trenger et kunstig åndedrett eller to for å kunne holde ut litt lengre. PS! Chilli Charm gjør oppmerksom på sterke scener! Forminsket bildet for å skåne dere litt....




Min plan var å beholde innredningen, men male den grønne plata og de stygge veggplatene hvite. Ikke helt forskriftsmessig, men funker kanskje i en kort periode.  Et problem er også de to vinduene som er inne i veggen over badekaret. Noen som har smarte ideer til hvordan jeg kan skjerme til de samtidig som at de ikke skal bli våte? Og andre ideer som funker bedre og som ikke koster skjorta?

fredag 13. mai 2011

Orientalsk idyll

Noe jeg bare måtte dra med meg på flyet hjem fra Oslo, var dette nydelige bordet fra TineK. Måtte 4 ganger innom Home & Cottage for å få det i hus, pga alt var utsolgt, men fikk heldigvis sporet opp bordplaten på en butikk og bordføttene hos en annen butikk. Dette var absolutt verdt hver en femøring og hvert skritt med frakt gjennom Bogstadveien i tykkeste lørdagsshoppingen. Betalte derfor gledelig ekstra for å sende det med spesialbagasje på flyet, for bordet er så flott!


Bordets første fotoshoot endte i hagen blandt puter, lykter og haveblomster....


Har som tidligere nevt, egentlig en selvpålagt innkjøpsstopp på orientalsk interiør for å unngå Marrokansk bule-look, men det påbudet ser ut til å falle i grus. Fantaserer nemlig om nok et orientalsk innslag, og det er ett hvitt skjermbrett som hadde vært supert å bruke ute i sola. Ikke alle naboer som har godt å få med seg vinterblekhud i bikini.


Ser faktisk at alt på bordet også fant veien ned i kofferten hjem fra Oslo. Ble heavy-lapp på kofferten for å si det sånn!


Den nydelige indiske puta bare ropte på meg inne på Country chic, der den lå så ensom oppe i en fremmed putehaug. Selvfølgelig ble den hjem for å holde Inder Eddie i hånden.



Chilli Charm er ukens blogg på Bolig Pluss!!

http://boligpluss.no/article/74664-ukas-blogg-chilli-charm/gallery/420243

Bloggen min har vært nede for telling ett døgn nå, og tidligere innlegg har blitt spist opp av blogspot-uhyret. Men hva gjør vel det når Chilli Charm har blitt plukket ut til ukas blogg hos Bolig pluss sin blogg! Stolt som en hane og beæret av at noen har lagt merke til min lille blogg :) Tusen takk Bolig Pluss!

Ikke nok med det. Etter et halvt års leting etter hus, så fikk jeg kjøpt mitt aller første hus i går! Nok et 60-talls oppussingsobjekt skal forvandles, fikses og ikke minst innredes. Kjenner jeg er utålmodig til å komme i gang med det samme.

Dette skal det derfor blogges om masse framover....


Nyt fredagen folkens!

søndag 8. mai 2011

Love & hope


Alt kan kjøpes for penger. Love & hope er intet unntak. Til en nette sum av kr 39.90,- får man kjøpt kjærlighetskrukke på Bohus og nydelige oliventrær på Plantasjen til kr 149,-. Røverkjøp spør du meg. Dette feires med detox pukka te på trappa i vårsola. 




 

Ha en herlig dag alle sammen!

fredag 6. mai 2011

Festbord

Norske interiørblogger ypper til fest og moro med månedens utfording som er "Festbord". Trøndere takker som sagt sjelden nei til en fest, og i og med at det er fredag og helg så er det bare å finne fram  skaugumbestikket og porselenet til ho mor. På menyen er det perlende drikke i glasset og sukkertøysalat! Den søte pip pipen fra Bolina sørger for god stemning, da den plystrer vakker sang.




Velbekomme!

Betongbad


Som lovet så er dagens blogging dedikert til et av Landhandleriets kule bad. Hvor kult er ikke betong i dusjsonen?!



Nydelig bad sett i mine øyne! Superflinke venner jeg har....


God helg alle sammen! Her manner vi oss opp til høy solfaktor, og å flashe blåhvite legger.